fytopoulos logo 1

ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ψυχίατρος - Ομοιοπαθητικός ιατρός - Ψυχοθεραπευτής

ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ (Όταν η Συνειδητότητα κινητοποιεί την Αυτοίαση)

5 ήμερο βιωματικό εργαστήριο "Ολοτροπικών Αναπνοών" με θέμα ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ (Όταν η Συνειδητότητα ενεργοποιεί την Αυτοίαση)
Ημερομηνίες: 29/6/22 έως και 3/7/22
Τοποθεσία: ξενοδοχείο https://www.mariva.gr/ μερικά βήματα από τις βάθρες του "παράδεισου", στα Θερμά, στο ιερό και μυστηριακό νησί της Σαμοθράκης.
 
Το σεμινάριο θα συντονίσει ο ψυχιάτρος, ψυχοθεραπευτής γιουνγκιανής κατεύθυνσης, Ολιστικός Ιατρός και πιστοποιημένος Holotropic Breathwork ™ θεραπευτής, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΥΤΟΠΟΥΛΟΣ . Την θεραπευτική ομάδα θα πλαισιώσουν πιστοποιημένοι Ολοτροπικοί θεραπευτές από την Ευρώπη.
 
ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : σε Δίκλινο 610 , σε Μονόκλινο 690 ( για έγκαιρη δήλωση συμμετοχής και προκαταβολή 220, έως 5/5/2022, ειδάλλως 690/770, αντίστοιχα). ( Περιλαμβάνει : βιωματικό σεμινάριο, διαμονή στο ξενοδοχείο και διατροφή <πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό> ).
 
Το βιωματικό εργαστήρι θα είναι διπλό, δηλαδή κάθε συμμετέχων θα περάσει δύο φορές στην θέση του αναπνέοντα και δυο σε αυτήν του φροντιστή.
Η μουσική θα είναι στην φυσική συχνότητα των 432Hz.
 
To Holotropic Breathwork™ είναι μία από τις πιο ισχυρές και αποτελεσματικές τεχνικές της αυτο-εξερεύνησης και μεταμόρφωσης, η οποία προέκυψε από την έρευνα για τις δυνατότητες διεύρυνσης της συνείδησης τα τελευταία 50 χρόνια από τον κλάδο της Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας. Ενσωματώνει στοιχεία, από τις τελετουργίες των ιθαγενών και των προκολομβιανών πολιτισμών, από τις ανατολικές πνευματικές πρακτικές και τις μυστικιστικές παραδόσεις του κόσμου, καθώς και την σύγχρονη έρευνα για την διευρυμένη χαρτογράφηση της συνειδητότητας.
Σκοπός του Holotropic Breathwork™είναι να ενθαρρύνει και να υποβοηθήσει το άτομο να καταδυθεί στα άδυτα βάθη της ψυχής του αποκτώντας πρόσβαση στις περιοχές, τις πριν και πέρα, από την τραυματική περιοχή, τον προσωπικό διχασμό και την νευρωτική προσωπικότητα.
Η λέξη «Holotropic» υποδηλώνει την υπέρβαση του εσωτερικού κατακερματισμού και της αίσθησης διαχωρισμού του ατόμου από το περιβάλλον, τον εαυτό του και το Όλον. Είναι επίσης μια πύλη για το πνευματικό μονοπάτι της ενοποιημένης ύπαρξης.
Το όνομα Holotropic σημαίνει κυριολεκτικά «πηγαίνοντας προς την ολότητα» (από τα ελληνικά «ὅλον» και «τρέπειν»).
Η μέθοδος αναπτύχθηκε από έναν από τους ιδρυτές της Υπερπροσωπικής Ψυχολογίας, τον Dr. Stanislav Grof μαζί με τη σύζυγό του Christina, ως αποτέλεσμα της έρευνας μερικών δεκαετιών σχετικά με τις θεραπευτικές δυνατότητες που διαθέτουν οι Ολοτροπικές, διευρυμένες καταστάσεις της συνείδησης. Τα εν λόγω διευρυμένα επίπεδα συνειδητότητας έχουν μεγάλη μεταμορφωτική δύναμη. Επιτρέπουν καλύτερη σύνδεση με την εσωτερική μας θεραπευτική σοφία και βοηθούν , στην επούλωση τραυμάτων και προτύπων που επηρεάζουν την καθημερινή μας ζωή.
Σε πολλές αρχαίες παραδόσεις, έχουν χρησιμοποιηθεί ιερά φυτά και τελετουργικά για να προκληθούν ολοτροπικές καταστάσεις. Στο Holotropic Breathwork ™ (HB) τα άτομα εισέρχονται σε αυτές τις βαθιά μεταμορφωτικές καταστάσεις, σε ένα ασφαλές περιβάλλον, μόνο με τη δύναμη της δικής τους αναπνοής.

Η ίδια η διαδικασία HB χρησιμοποιεί πολύ απλά μέσα: συνδυάζει την αποτελεσματικότερη και βαθύτερη αναπνοή, με υποστηρικτική ατμοσφαιρική μουσική και εστιασμένη απελευθέρωση εγκλοβισμένης ψυχοσυναισθηματικής ενέργειας απο το σώμα του. Με τα μάτια κλειστά και ξαπλώνοντας σε ένα στρώμα, κάθε άτομο χρησιμοποιεί τη δική του αναπνοή και την ειδικά επιλεγμένη μουσική της αίθουσας για να εισέλθει σε ένα διευρυμένο επίπεδο συνειδητότητας. Αυτή η κατάσταση ενεργοποιείται και κατευθύνεται από την εσωτερική θεραπευτική σοφία του καθένα, προσωπικά , ανάλογα με την ετοιμότητα, την αντίσταση ή την διαθεσιμότητα του. Η διαδικασία είναι Μη-Παρεμβατική / Μη-Κατευθυντική και οδηγείται πλήρως από την εσωτερική θεραπευτική νοημοσύνη και νομοτέλεια του κάθε ατόμου. Το ασυνείδητο υλικό που αναδύεται στο προσκήνιο είναι μοναδικό για κάθε άνθρωπο, στο συγκεκριμένο χρόνο και χώρο και έχει ισχυρή θεραπευτική επίδραση και ενοποιητικό απόηχο .
Σε ολοτροπικές καταστάσεις, η ψυχή έχει την καταπληκτική θεραπευτική δυνατότητα να επιλέξει και να φέρει ασυνείδητο περιεχόμενο στην επίγνωσή μας, συχνά με μια ισχυρή συναισθηματική φόρτιση και με σπουδαία συγχρονιστική και νοηματική αξία.
Οι ολοτροπικές καταστάσεις, μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε πρόσβαση στα βαθύτερα στρώματα της ψυχής και να δούμε, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο την ζωή μας και το νοημα της. Δίνουν την δυνατότητα σε ένα ευρύ φάσμα ασυνείδητου υλικού να έρθει στην επιφάνεια: μνήμες που σχετίζονται με τη ζωή του ατόμου (ακόμη και επεισόδια που έχουν ξεχαστεί ή κατασταλεί), σωματικές και αισθητηριακές μνήμες, σωματικές αισθήσεις που σχετίζονται με ψυχοσωματικά προβλήματα, συναισθήματα που συνδέονται με κομβικές μας εμπειρίες, πτυχές του προσωπικού και συλλογικού ασυνείδητου, καρμικές μνήμες, κυτταρικές μνήμες που σχετίζονται με το τραύμα της γέννησης μας, σαμανικά οράματα, αρχετυπικό περιεχόμενο, πνευματικές εμπειρίες κ.λπ.
Το Holotropic Breathwork ™ είναι ένα ισχυρό εργαλείο για το εσωτερικό μας ταξίδι, στις πέρα από τον χρόνο και την δυαδικότητα, περιοχές τις ψυχής. Είναι μια πύλη προς τις υπερπροσωπικές διαστάσεις της Ψυχής, που διευκολύνει την μετάβαση της οπτικής από την εγωικη σε μια πλέον κοσμική συνειδητότητα .
 
Εάν αντιμετωπίζετε σοβαρές σωματικές ή ψυχικές καταστάσεις, επικοινωνήστε εκ των προτέρων με τον Δρ. Κωνσταντίνο Φυτόπουλο στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και στο 00306936697444 για να αποκλειστούν τυχόν αντενδείξεις.
 
Τι θα μπορούσε να προσφέρει το σεμινάρειο.
• Σύνδεση με την σοφία του εσωτερικού θεραπευτή.
• Πυροδότηση και ευόδωση της προσωπική ψυχοπνευματικής μεταμόρφωσης.
• Ανακούφιση από το άγχος και τον εσωτερικό διχασμό.
• Αυξημένη δημιουργικότητα και έμπνευση.
• Αυξημένη διαύγεια στην επίλυσης προβλημάτων ζωής και νοήματος.
• Περιπέτεια αυτό-εξερεύνησης.
• Δυνατότητα επούλωσης τραυμάτων.
• Πνευματική εμπειρία.
• Ενσυνειδητότητα, ευεξία και εσωτερική γαλήνεψη.
• Συνάντηση με όμορφους ανθρώπους σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον.
 
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
τηλ.: 23510 76122, 693 669 7444 | e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.